реклама 468

събота, 14 март 2009 г.

Чужденци, сред които и английски писател, полазиха Ярджиловци на Сурва

Градски вестник - Всекидневник за град Перник и областта - Чужденци, сред които и английски писател, полазиха Ярджиловци на Сурва

Маскарадната традиция на село Ярджиловци отново провокира интереса на десетки чужденци. За двата дни, в които ярджиловчани празнуват "Сурва", свидетели на зрелището са станали гости от няколко националности, сред които холандци, чехи, представители на Азербайджан, Великобритания и на Южна Корея. Традиционно от много години насам, гости на селото бяха и дамите от Международния клуб на жените на дипломатите и посланиците в България, похвали се за интереса кметът Григор Христов. Като добри домакини и по примера на българската гостоприемност, ярджиловчани нагостиха чужденците с типичните за района ни зимни ястия - пача, вариво, както и баница и греяна ракия.

Славата ни се носи все по-надалеч, с отворени сърца сме да покажем уникалността на съхранената от векове традиция, обясни учудването на чужденците кметът. Сред гостите вчера в Ярджиловци бе и английският писател Найджъл Фоксел. Два дни по-рано творецът от Великобритания представи в София книгата на професор Соня Руув - Увалиева, посветена на българския интелектуалец и нейн съпруг Петър Увалиев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар